Imate li cilj? Fokus u životu?

Imate li cilj? Fokus u životu? Jeste li uložili puno vremena, truda, novca da postignete, a ipak osjećate da još niste uspjeli? Uz sav vaš trud, osjećate li i dalje da vam nešto nedostaje u životu? Očito je vrlo važno postaviti ciljeve u svom životu. Daje vam fokus i mehanizam za donošenje odluka kada se suočite s brojnim opcijama. Međutim, to može biti i zatvorska ćelija. Pitamo vas kako postizanje ciljeva i fokusiranje može biti zatvorska ćelija. Postaje zatvorska ćelija kada kreirate ciljeve na temelju svojih prošlih iskustava. Osvrćete se na svoje vještine i sposobnosti, a zatim odlučujete na što biste se trebali usredotočiti. Drugim riječima, budućnost postavljate na prošlost. Stvara iluziju da idete naprijed kada ste cijelo vrijeme zaglavljeni unutar granica svojih prošlih mogućnosti. To je kao da vozite automobil gledajući cijelo vrijeme u retrovizor. Imate sjajnu viziju onoga što se dogodilo u prošlosti, ali nemate pojma o tome što dolazi pred vama. Poanta je: što god se dogodilo u prošlosti nije pravi pokazatelj vašeg potencijala.

Kao što je Alan Cohen izjavio: “Da biste rasli, morate biti spremni dopustiti da vaša sadašnjost i budućnost budu potpuno različite od vaše prošlosti. Vaša povijest nije vaša sudbina. Drugim riječima, ako nastavite raditi ono što ste uvijek radili, možete očekivati samo ono što ste uvijek imali. Ako se stalno fokusirate na prošlost, negativno ili na ono što nedostaje u vašem životu, nemate alternative nego stvoriti ograničene ciljeve i fokus. Opet si se vratio u onu zatvorsku ćeliju. Morate prekinuti ciklus. Kako to radiš? Mijenjate svoje razmišljanje.

Da biste sebi dali priliku promijeniti svoje razmišljanje. Prilika da stvorite život kakav želite. Prilika za stvaranje fokusa i ciljeva koje želite postići. Započnite tako što ćete odgovoriti na sljedeća pitanja. Nisu laki, ali će vam s vremenom omogućiti da postanete vrlo usredotočeni.

Gdje si sada? Gdje si u životu?
Opišite svoju trenutnu situaciju.
Koji su tvoji prioriteti u životu?
Koliko su vam važni bliski prijatelji i rodbina?
Kakav utjecaj imate na život svog partnera? Kako oni utječu na vas? Sviđa li ti se ovo?
Sviđa li vam se kamo ide vaš život?
Gdje želiš ići?

Što je za vas uspjeh? Kada ste na samrtnoj postelji, gledajući unatrag na svoj život, o čemu biste voljeli misliti o čemu se radilo u vašem životu? Često posjećujte pitanja dok ne osjetite da stvarno razumijete gdje ste sada i kamo želite ići. Kako ćete tamo doći postat će očito kako napredujete. Ne žurite, imate dovoljno vremena. Ostanite fokusirani iznutra, na sebe. Razmišljajte o sebi kao da sami otvarate bankovni račun. Što više vremena uložite, to se više kredita pojavljuje na bankovnom računu i stoga je s vremenom više dostupno za podizanje.

Sada ključno pitanje:

Što vas sputava? Što vas sprječava da krenete prema onome što želite postići u svom životu? Nije dovoljno samo stvoriti fokus i plan. Da shvatite gdje ste sada i kamo želite ići. Da biste nešto promijenili morate NEŠTO UČINITI. Pretvorite svoje planove u djelo. Sve dok svoj plan ne provedete u djelo, niste se promijenili. Još uvijek radite ono što ste uvijek radili.

Postanite član 20% kluba. To je postotak uspješnih ljudi u svijetu. Stavite svoj fokus u akciju. To je vaš fokus, vi ste to osmislili, dizajnirali i izgradili, sada imate entuzijazam, želju i cilj to implementirati.

Promijenite ne mogu u mogu. Razmislite na trenutak. Je li ovaj strah stvaran? Ili je to vaša mašta preuzela i spriječila vas da prihvatite budućnost? Jer, u ovom trenutku, nemate dokaza o tome što će se dogoditi. Jedini dokaz koji imate je prošlost. A kako to niste učinili prije, u ovom trenutku, onda nemate dokaza.

Ne brinite o svojim sposobnostima. Mogu li to učiniti? Nikada prije nisam radio nešto slično? Što ću kad? Postoji nešto magično u ovom procesu koji se zove život. Kad god se suočimo s incidentom s kojim se nikada prije nismo suočili, nekako stiže odgovor. Nekako imamo sposobnost. Pojavljuju se baš kada su vam najpotrebniji. Ako se osvrnete na svoj život, sigurni smo da ćete, poput nas, otkriti da većinu vremena namjeravate učiniti nešto što niste imali mogućnosti prije nego što ste počeli. Najveći primjer je obrazovanje. Kada ste počeli jeste li znali svo znanje koje ste imali na kraju ili ste postali sposobni kako ste napredovali?

Sve što trebate je hrabrost, entuzijazam i disciplina. Imajte hrabrosti da idete prema svojim ciljevima, entuzijazma da nastavite i discipline da stvorite novu naviku čak i kada je teško. Ostanite usredotočeni, nastavite učiti.

Objavljeno dana