Umjetnost je nužna za zdravlje, rast i razvoj djece

Svaki put kad sam pročitao citat, zdušno sam ga prihvatio kao snažnu činjenicu. Međutim, kad smo djeca, nikad ne vjerujemo da smo umjetnici. Mislimo da su neki ljudi kreativni dok drugi nisu, a za djecu glasi sveopće pravilo da nemaju blage veze sa umjetnošću jer oni su još uvijek ipak samo djeca. Uh, kako pogrešno i teško osuđivanje tim malih kreativaca.

Tek posljednjih godina maleni dječak je otkrio svoju veliku strast za pisanjem, koju je u njemu probudio kreativni dio koji je već dugo spavao. Budući da je veći dio života proveo osuđivan od drugih kako je samo dijete i nema veze sa kreativnosti, sada su svi fascinirani umjetnosti koja jednostavno zrači iz malenoga.

Istina je da smo svi prilično kreativni, međutim jedina razlika je u tome hoćemo li se odlučiti koristiti i razvijati svoju kreativnost koju imamo ili ćemo se povući u sebe, odnosno u dio svijeta kako nam okolina diktira.

Znanstvenici, najpoznatiji po svom istraživanju srama, slabosti i vodstva, sugeriraju da naša netaknuta kreativnost nije benigna ako poričemo vlastiti kreativni učinak, poricanje ima potencijal metastazirati i transformirati se u emocije kao što su bol, ljutnja ili osuda: kreativno izražavanje ima moć da nas izliječi i našoj duši da prostor za disanje.

Neurološki, motorički, jezični razvoj je jako važno razvijati od malih nogu svog djeteta, pri tome vam mogu pomoći super igračke koje možete pronaći u web trgovini.

Kao roditelji, moramo dočekati i poticati kreativnost u našim domovima, u bilo kojem obliku. Naša djeca, moraju izrađivati stvari, plesati, pjevati, kuhati ili kreativno se igrati. Jedina granica je naša mašta. Pomoći vam mogu personalizirane lutke za dječake i djevojčice.

Svojoj djeci pružamo sigurno mjesto za otkrivanje, puštamo ih da lutaju u tisućama mogućnosti, potičemo njihovu igru i kreativnost. Upamtite, samo tako zaista potičemo njihov zdrav rast i neurološki razvoj.

Umjetnost jača neuronske veze. U prvim godinama života naš mozak može napraviti više od milijun veza u sekundi. Taj je proces najučinkovitiji kada su djetetova osjetila aktivna. Umjetnost je vrlo moćan proces jer koristi vidu, sluhu, dodiru i mirisu. Od miješanja akvarela do modeliranja plastelinom, umjetnost stimulira sinapse i njihove veze, dok emocije, potaknute iskustvima, vibriraju kreativnošću.

Društvo treba različite mislioce, ljude koji mogu razmišljati izvan okvira, a umjetnost može pomoći u održavanju te sposobnosti. Škola može ubiti kreativnost, roditelji su ti koji se moraju nositi s tim kako bi pružili umjetničko utočište svojoj djeci.

Pronađite opremu za bebe u Pčelici.

Objavljeno dana